M'encanta que existeixin els conceptes de "coach" i de "coaching", sincerament. És cert que moltes persones senten resistència cap als professionals que fem servir aquesta etiqueta, però, tot i que he intentat substituir-la o maquillar-la, sento que, en l'actualitat i en la nostra societat, és la paraula que millor reflecteix el que sento que puc aportar a les altres persones. Potser en algun altre context m'hagués agradat dir-me "xaman" ;-)
El Coach és la persona que se situa al costat de les persones amb les quals treballa, i que facilita la seva evolució des de l'empatia i la proximitat, que forma d'acord a l'aquí-i-l'ara. El Coach escolta, observa i adapta la seva actuació a les capacitats de les persones.
Facilitador, consultor, assessor, factor de creixement, formador... tot això i una mica més és el que m'atribueixo amb l'etiqueta de "coach", un anglicisme que va començar a fer-se present en el nostre context cultural en els anys 90 del segle XX a través de la cultura d'empresa.
Potser és perquè sona "exòtic", perquè és relativament nou, i perquè és un concepte fèrtil i mal·leable que acull una multitud de matisos professionals tan variada com excitant que crec que no devalua la professió sinó que, més aviat al contrari, li aporta riquesa, organicitat.
Jo m'he fet coach de desenvolupament d'habilitats professionals relacionades amb la comunicació, el lideratge, el team building i la creativitat. Diversos anys treballant en la formació m'han fet qüestionar-me i millorar sempre la manera de facilitar l'aprenentatge, i formar-me per a això en Educació Creativa i en processos de creixement a través de Coaching.
En la meva activitat com a formador i coach prenc com a base les necessitats, interessos i objectius de les persones o grups amb els quals treballo aplicant tècniques de creativitat, coaching, maièutica, intel·ligències múltiples, lingüística, PNL, màrqueting, arts escèniques ...
Si vols provar una sessió de coaching amb mi, contacta: